Πατριώτες ως τα νύχια στους Ολυμπιακούς Αγώνες - iefimerida.gr

Πατριώτες ως τα νύχια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Αγώνες του Λονδίνου επέβαλαν μια νέα μόδα στον αθλητισμό : για να λάμψουν οι αθλήτριες στις πισίνες, στα στάδια ή στα γήπεδα τένις είναι σχεδόν υποχρεωτικό να βάψουν τα νύχια τους «πατριωτικά», στα χρώματα της σημαίας τους. Ναι, ο αθλητισμός είναι κυρίως θέαμα.

Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές κάνουν ασκήσεις φαντασίας για να επιδείξουν τα χρώματα της πατρίδας τους. Μακιγιάζ, ψεύτικα νύχια, γκάτζετ όλα μπαίνουν στον χορό του θεάματος που απαιτούν οι Αγώνες.

Τα «πατριωτικά νύχια» κάνουν πάντως θραύση στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Είδαμε την αμερικανίδα κολυμβήτρια Μίσυ Φράνκλιν να σκουπίζει ένα δάκρυ στο βάθρο με υπέροχα ψεύτικα νύχια στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Οι γαλλίδες επέδειξαν αρκούντως τα νύχια «γαλλική σημαία» ενώ η παίκτρια τένις της Γερμανίας Αντζελίκ Γκέρμπερ έστρωνε τα άτακτα μαλλιά της με νύχια «γερμανική σημαία».

Το ρεκόρ εμφανίσεων σε νύχια «βρετανική σημαία» έκαναν οι βρετανίδες αθλήτριες που στην πλειοψηφία τους το παράκαναν στη χρήση πατριωτικών συμβόλων παντός είδους.

Το Ολυμπιακό Χωριό διαθέτει μια ομάδα 15 ατόμων που είναι έτοιμα να προσφέρουν υπηρεσίες για μανικιούρ από τις 204 χώρες που συμμετέχουν. Τα νύχια βρετανική ή αμερικανική σημαία είναι τα πλέον περιζήτητα. Υπάρχει τόση ουρά που η αθλήτρια Αφια Τσαρλς (Antigua & Barbuda) περίμενε πέντε ημέρες για να κλείσει ραντεβού, όπως διηγήθηκε στον βρετανικό Τύπο.

Κάθε χρονιά έχει τις προτιμήσεις της. Πέρυσι στους Παγκόσμιους Αγώνες στη Νότια Κορέα η μόδα απαιτούσε τατουάζ, προσωρινά και μη. Η ιρλανδέζα αθλήτρια Κλαιρ Μπέργκιν εξηγεί ότι τα βαμμένα νύχια ή τα τατουάζ «βοηθούν τον αθλητή να περάσει τα λίγα λεπτά αγωνίας ώσπου να αγωνιστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακοί Αγώνες θέαμα νύχια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ