1969, όταν η Αμερική παρακολουθούσε τον άγριο φόνο της Σάρον Τέητ - iefimerida.gr

1969, όταν η Αμερική παρακολουθούσε τον άγριο φόνο της Σάρον Τέητ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σήμερα, στις 9 Αυγούστου 1969 ο Τσαρλς Μάνσον κάνει ένα από τα αγριότερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας, δολοφονεί τη Σάρον Τέητ, σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και τρεις φίλους της σε μια βίλα του Λος Αντζελες.

Εμεινε στην ιστορία ως ένα άγριο έγκλημα που προκλήθηκε από τα ναρκωτικά και τον διάβολο. Εκείνο το βράδυ, μια ομάδα «δαιμόνων» κατακρεουργούν μια πανέμορφη γυναίκα, έγκυο στον 8ο μήνα. Ο σύζυγός της Ρομάν Πολάνσκι απουσιάζει στο Λονδίνο, ετοιμάζει την επόμενη ταινία του.

Ο Τσαρλς Μάνσον δεν έκανε ο ίδιος το αποτρόπαιο έγκλημα αλλά ανέλαβε την ευθύνη δηλώνοντας ότι τα είχε προγραμματίσει. Σήμερα, μερικές δεκαετίες μετά, και μερικές χιλιάδες παρόμοια εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά, αντιλαβανόμαστε ότι ο Μάνσον είναι ένας «τυπικός» αμερικανός εγκληματίας που το είδος του ανθεί ακόμη πέραν του Ατλαντικού.

Γεννήθηκε στο Τσιντσινάτι το 1934 και σε ηλικία 5 ετών η μητέρα του κλείστηκε στη φυλακή με την κατηγορία της ληστείας και κατοχής όπλου. Μετά την έξοδό της από τη φυλακή, ο αλκοολισμός της δεν της επιτρέπει να κρατήσει το παιδί, και ο Μάνσον κλείνεται σε ειδικό σχολείο στην Ιντιάνα.

Στα 14 χρόνια του μπαίνει στην ζώνη παραβατικότητας και ξεκινάει κλέβοντας ένα μπακάλικο. Στα 16 του οι γιατροί τον κρίνουν επικίνδυνο και αντικοινωνικό. Παντρεύεται, αποκτά ένα παιδί, γίνεται μαστρωπός και κλείνεται στη φυλακή. Τη δεκαετία του '60 αποκτά ένα ιδιαίτερο πάθος για τους Μπητλς και στο εξής υπογράφει τα εγκλήματά του με το τραγούδι Helter Skelter. Είναι η εποχή των χίππις και ο Μάνσον γυρίζει την Αμερική ως πλανόδιος μουσικός.

Σε ηλικία 32 ετών δηλώνει ότι είναι η μετενσάρκωση του Χριστού και δημιουργεί μια κοινότητα χίππις της οποίας είναι επικεφαλής. Το μουσικό γκρουπ του ονομάζεται Οικογένεια και εγκαθίσταται σε άδεια αγροκτήματα στα σύνορα της Νεβάντα. Ζουν από κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Υποτίθεται ότι εμπνέεται από μια περίεργη προφητεία σύμφωνα με την οποία οι Μαύροι θα επικρατήσουν των Λευκών και ο ίδιος θα αναλάβει να σώσει το έθνος. Ζητά από τα μέλη της ομάδας του να ξεκινήσουν δολοφονίες στα σικ σπίτια του Λος Αντζελες, προκειμένου να κατηγορηθούν στη συνέχεια Μαύροι γι'αυτές.

Ετσι φτάνουν στις 9 Αυγούστου σε μια υπέροχη βίλα στο Cielo Drive, στα υψώματα του Λος Αντζελες. Ο Πολάνσκι είχε αγοράσει τη βίλα ώστε η Σάρον Τέητ να περάσει εκεί τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της. Εκεί συχνάζει το ζεύγος Ροζέ Βαντίμ και Τζέην Φόντα, μεταξύ άλλων.

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου ο Πολάνσκι τηλεφωνεί για να ειδοποιήσει ότι θα καθυστερήσει λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Η Τέητ το βράδυ της 9ης Αυγούστου δειπνεί στο εστιατόριο El Coyote με τρεις φίλους της και επιστρέφουν αργά στη βίλα.

Ενας νεαρός φοιτητής ο Steven Parent που είχε πάει να επισκεφθεί τον φίλο του που μένει στο θυρωρείο της βίλας διακρίνει σκιές να περνούν τον αυλόγυρο. Ο νεαρός φρενάρει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέφτει νεκρός με 4 σφαίρες. Ηταν το πρώτο θύμα.

Η ομάδα κομάντο αποτελείται από έναν άντρα και τρεις γυναίκες που πλησιάζουν τη βίλα και δολοφονούν άγρια τα τέσσερα άτομα που βρίσκονται εκεί. Η Σάρον Τέητ δολοφονείται με 16 μαχαιριές. Οι «διάβολοι» φεύγουν αφού πρώτα ποτίζουν μια πετσέτα στο αίμα και γράφουν τη λέξη PIG (γουρούνι) στην πόρτα της εισόδου.

Ακολουθούν κι άλλες δολοφονίες, εξίσου άγριες, λιγότερο τηλεοπτικές. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Νίξον κάνει συχνά δηλώσεις στην τηλεόραση για τη δολοφονία της Σάρον Τέητ ώσπου να συλληφθεί ο Μάνσον. Η Αμερική παρακολουθεί με φρίκη ένα τέρας να γίνεται υπερθέαμα.

Εκτοτε, με βιογραφίες, αφιερώματα και λογοτεχνικές υπερβολές ο Τσαρλς Μάνσον έγινε ο διασημότερος σήριαλ Killer του κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ