«Πύρινος εφιάλτης» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας - iefimerida.gr

«Πύρινος εφιάλτης» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

«Πύρινος εφιάλτης» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελειωμό δεν έχει ο «πύρινος εφιάλτης» στην Αρκαδία, καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη, συνέχισε να καίει για δεύτερη ημέρα ανεξέλεγκτη και την Τετάρτη.

Μάλιστα, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάγκασαν τις Αρχές από το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ να κλείσουν την Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στα δυο ρεύματα από το 178ο χλμ έως το 198ο χιλιόμετρο.

Ηδη, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 45χρονος οδηγός ταξί, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια, αφού, όπως φαίνεται, ο «πύρινος εφιάλτης» ξεκίνησε από το αναμμένο τσιγάρο που πέταξε...

Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε Ανεμοδούρι και Ραψωμάτι, ενώ μεγάλο είναι και αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας, πολύ κοντά, δηλαδή, στα όρια με τη Λακωνία.

Στα σπίτια τους επέστρεψαν οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι που εκκενώθηκαν την Τρίτη για λόγους ασφαλείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος φωτιάς που κινείται ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στη «μάχη» της κατάσβεση έχουν «πέσει» δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν φθάσει στην Αρκαδία ακόμη και από τη Θεσσαλία, ενώ το έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, αφού με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων, ερπιοστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και φυσικά απλοί πολίτες.

Φωτιές και σε Κορινθία, Κω, Κεφαλλονιά, Μαγνησία, Λάρισα, Οινούσες και στον Μονοξυλίτη στο Αγιο Ορος

Εκταση πήρε και η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε Πευκοδάσος στον Σολωμό Κορινθίας, η οποία όμως, δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών δυσκόλευσαν τα κουκουνάρια που λειτούργησαν ως μολότωφ και είχαν σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση της φωτιάς.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Κω το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω της οποίας, μάλιστα, εκκενώθηκαν για κάποιες ώρες, προληπτικά, τέσσερα ξενοδοχεία στην περιοχή Καρδάμαινα.

Αλλο ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε γύρω στις 7.30 το απόγευμα, στην περιοχή Κατελειός στη Κεφαλλονιά.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Ανάβρα Μαγνησίας, στο Δαμάσι Λάρισας και στην περιοχή Μοναστήρι στις Οίνουσες.

Τέλος, πυρκαγιά ξέσπασε και σε χορτολιβαδική και δασική έκταση το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Άγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ