Πιο ακριβά τα βουλευτικά έδρανα από... τον μέσο ετήσιο μισθό των πολιτών - iefimerida.gr

Πιο ακριβά τα βουλευτικά έδρανα από... τον μέσο ετήσιο μισθό των πολιτών

Ποιο ακριβά τα βουλευτικά έδρανα από... τον μέσο ετήσιο μισθό των πολιτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσφατη ανακαίνιση του κοινοβουλίου της Κένυας με την τοποθέτηση 350 πολυτελών καθισμάτων που στοίχισαν 200.000 σελίνια (1.860 ευρώ) το καθένα προκάλεσε την οργή πολλών Κενυατών.

Εξοργισμένοι φορολογούμενοι κατήγγειλαν μέσω του Twitter την σπατάλη που έγινε για τα βουλευτικά έδρανα στο πλαίσιο της ανακαίνισης του κοινοβουλίου, η οποία στοίχισε συνολικά περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας εκπρόσωπος του Kοινοβουλίου πάντως υπερασπίστηκε την απόφαση και την δαπάνη η οποία είχε εγκριθεί από τους βουλευτές. «Τα καθίσματα κατασκευάστηκαν από κρατούμενους που σημαίνει ότι τα χρήματα πήγαν από τη μια κρατική υπηρεσία στην άλλη και επομένως δεν χάθηκαν», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Αξιωματούχοι είπαν τα καθίσματα διαθέτουν συστήματα που επιτρέπουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά και άλλα εξαρτήματα που θα βάλουν την κενυατική πολιτική στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο μέσος Κενυάτης κερδίζει μόλις 1.450 ευρώ ετησίως

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ