Αιματηρά επεισόδια στο Ισραήλ, τη μέρα μνήμης των Παλαιστινίων - iefimerida.gr

Αιματηρά επεισόδια στο Ισραήλ, τη μέρα μνήμης των Παλαιστινίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία, το Λίβανο και τη Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, σήμερα, ημέρα μνήμης της "Νάκμπα" (Καταστροφή), όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι την παλαιστινιακή έξοδο μετά την ίδρυση του ισραηλινού κράτους, τον Μάιο του 1948.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών σε τρεις διαφορετικές περιοχές για να εμποδίσουν τα πλήθη να πλησιάσουν τα ισραηλινά σύνορα.

Πληροφορίες ισραηλινών και συριακών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δεκάδες παλαιστίνιοι πρόσφυγες διείσδυσαν από τη Συρία στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.

Αυτόπτες μάρτυρες στα γειτονικά λιβανικά σύνορα ανέφεραν ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, για να τους εμποδίσουν να διασχίσουν τα σύνορα.

Ο λιβανικός στρατός νωρίτερα είχε πυροβολήσει στον αέρα σε μια προσπάθεια να απωθήσει τα πλήθη.

Στα νότια σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας από τα πυρά του ισραηλινού στρατού τραυματίστηκαν 60 Παλαιστίνιοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ