Kεδίκογλου: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την εργασιακή εφεδρεία

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το ενδεχόμενο της εργασιακής εφεδρείας, όπως και της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού, με στόχο να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες, καθιστώντας, όμως, παράλληλα, σαφές ότι δεν γίνεται λόγος για οριζόντιες περικοπές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπροσωπός, τόνισε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα τα συζητάμε. Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η είσοδος της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης είναι η μόνη ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση, ενώ επανέλαβε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης είναι «δεσμεύσεις με ορίζοντα τετραετίας», οι οποίες -όπως τόνισε- θα εκπληρωθούν.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε, ακόμη, στο ζήτημα της εφεδρείας το οποίο συζητήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστεί και να συζητηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το όριο της φορολόγησης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να περικόψει τίποτα, συμπλήρωσε, ωστόσο: «Πέστε μας από πού αλλού; Εκτός αν κάποιος επιμένει ότι πρέπει η Ελλάδα κάθε ώρα να ζητά καινούργια δανεικά. Αν θεωρεί κάποιος ότι αυτό είναι εθνική ανεξαρτησία, να βγει να το πει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «σίγουρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με στόχο να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες» και κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται λόγο για οριζόντιες μειώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ