Πύρινη «κόλαση» στην Αρκαδία - Στη «μάχη» της κατάσβεσης και ο στρατός - iefimerida.gr

Πύρινη «κόλαση» στην Αρκαδία - Στη «μάχη» της κατάσβεσης και ο στρατός

Πύρινη «κόλαση» στην Αρκαδία - Στη «μάχη» της κατάσβεσης και ο στρατός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας, για την κατάσβεση της οποίας την Τετάρτη βοηθά και ο στρατός. Επίσης, πυρκαγιές ξέσπασαν και στη θέση Σολωμού Κορινθίας και στο Πικέρμι.

Αρκαδία

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δάσος στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας, κοντά στη Μεγαλόπολη, εξακολουθεί να «καίει» για δεύτερη ημέρα ανεξέλεγκτη.

Μάλιστα, με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιείται το σχέδιο Δευκαλίων και έτσι το έργο των πυροσβεστών θα βοηθήσει η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι).

Κορινθία

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ξέσπασε νέα εστία φωτιάς σε πευκοδάσος στη θέση Σολωμού Κορινθίας. Επί τόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Πικέρμι

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης ξέσπασε νέα πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος και Ανατολής στο Πικέρμι. Επί τόπου έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Λάρισα, Μαγνησία, Κύθηρα και Ιεράπετρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δαμάσι Λάρισας και κατέκαψε 300 στρέμματα δασικής έκτασης.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Ανάβρα Μαγνησίας, η οποία έκαψε δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια ή κτηνοτροφικές μονάδες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί την Τρίτη, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στη Χώρα Κυθήρων. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στην Ιεράπετρα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μία ακόμη νύχτα έδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ