Επιστρέφει στη θάλασσα η χελώνα που είχε βρεθεί τραυματισμένη στο Ρέθυμνο - iefimerida.gr

Επιστρέφει στη θάλασσα η χελώνα που είχε βρεθεί τραυματισμένη στο Ρέθυμνο

Επιστρέφει στη θάλασσα η χελώνα που είχε βρεθεί τραυματισμένη στο Ρέθυμνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστρέφει αύριο, Πέμπτη, στο φυσικό της περιβάλλον η Λουίζα, η θηλυκή Καρέτα καρέτα βάρους 24 κιλών, η οποία είχε βρεθεί πριν από δύο μήνες βαρύτατα τραυματισμένη στη θαλάσσια περιοχή του Αδελιανού Κάμπου.

Η χελώνα είχε βρεθεί με δαγκωματιές στο λαιμό, πνεύμονες γεμάτους νερό και τραύματα στο ένα πτερύγιό της. Άνθρωποι ξενοδοχείου της περιοχής που την εντόπισαν, ενημέρωσαν τους ειδικούς, οι οποίοι τη μετέφεραν στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής, για να την περιθάλψουν.

Έτσι αύριο, συντροφιά με τους ανθρώπους που την φρόντισαν, θα ταξιδέψει στα νερά για να συναντήσει τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας της.

Στις 11 το πρωί η Λουίζα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στο Κρητικό Πέλαγος με τη βοήθεια των εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, ΑΡΧΕΛΩΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για τη διάσωση και φροντίδα της Λουίζας, συνέβαλαν πολύ οι «θετεί γονείς» της από το ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, οι οποίοι μάλιστα ανέλαβαν τα έξοδα περίθαλψης και μεταφοράς της από και προς το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ