Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μανίλα από τις «φονικές» πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες τρεις ημέρες και οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα, το 60% με 80% της πόλης να βρίσκεται κάτω από το νερό!

Πάνω από 1,23 εκατ. άνθρωποι επλήγησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκ των οποίων οι 850.000 ζήτησαν βοήθεια από τις αρχές. Περίπου 250.000 άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι έχουν καταφύγει σε σχολεία, γυμνάσια και άλλα δημόσια κτίρια, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπολογίζεται ότι τα νερά έφθασαν τα έξι μέτρα.

«Όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι», είπε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Μπενίτο Ράμος.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους στην πρωτεύουσα και τις κοντινές της επαρχίες, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας που ζούσε σε μια παραγκούπολη στη βόρειο τμήμα της πόλης όπου τρία σπίτια θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη.

Ο απολογισμός αυτός αυξάνει σε 74 τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το αρχιπέλαγος από τα τέλη Ιουλίου.

«Ακόμα είμαστε σε κατάσταση (έρευνας και) διάσωσης», είπε ο Ράμος, αφού «οι πλημμύρες υποχωρούν σε πολλές περιοχές αλλά άνθρωποι είναι ακόμα παγιδευμένοι στις ταράτσες τους», πρόσθεσε.

Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Βυθισμένο κάτω απο το νερό το 80% της Μανίλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ