Μετά από 8 απόπειρες εμπρησμού κλείνει ως τις 15 Σεπτεμβρίου το δάσος του Σέιχ Σου - iefimerida.gr

Μετά από 8 απόπειρες εμπρησμού κλείνει ως τις 15 Σεπτεμβρίου το δάσος του Σέιχ Σου

Μετά από 8 απόπειρες εμπρησμού κλείνει ως τις 15 Σεπτεμβρίου το δάσος του Σέιχ Σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλείσιμο του Σέιχ Σου για όλα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, από τις 15 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, προχωρά το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες εμπρησμού του περιαστικού δάσους της πόλης.

Oπως αποφασίστηκε το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα ως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, από τις 12 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων στους εσωτερικούς δρόμους του Κέδρινου Λόφου.

Αντίθετα, θα είναι ελεύθερο όλες τις ώρες το δάσος για πεζούς και ποδηλάτες. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά τις οχτώ απανωτές προσπάθειες εμπρησμού του περιαστικού δάσους, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα τους φορείς και κυρίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Κάποιοι προσπαθούν να κάψουν το δάσος, όμως δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Πρόκειται για ανθρώπους που δρουν τη νύχτα και οργανωμένα. Τους ενημερώνω ότι υπάρχει μέριμνα πως αν ξαναεπιχειρήσουν να μπουν στο δάσος θα συλληφθούν» δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, διοικητής Δημήτρης Ζάχος, πρόσθεσε πως οι εμπρηστικές ενέργειες είναι μεθοδευμένες. Ο δράστης βάζει φωτιά σε κεντρικό σημείο του Σέιχ Σου και στη συνέχεια σε άλλα σημεία περιφερειακά, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απασχολήσει τα οχήματα της πυροσβεστικής και να κερδίσει χρόνο, εξήγησε.

«Στέλνω μήνυμα στους επίδοξους εμπρηστές πως δεν πρόκειται το Σέιχ Σου να καεί γιατί υπάρχει συνεργασία και οργάνωση μεταξύ των αρμοδίων και των εθελοντών» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Αντώνης Αβραμίδης, ζήτησε, εκτός από την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων οχημάτων στο Σέιχ Σου, να ενεργοποιούνται τις βραδινές ώρες οι μπάρες του δασαρχείου και να απαγορεύεται η είσοδος σε σημεία του δάσους, να ενισχυθούν οι περιπολίες, να ενημερωθούν οι πολίτες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς και να βρίσκεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου μόνιμα ένα χωματουργικό μηχάνημα στον Κέδρινο Λόφο.

Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, των δήμων και εθελοντικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν, μέσα στις επόμενες ώρες, να παραδώσουν στην πυροσβεστική υπηρεσία μία επικαιροποιημένη λίστα με τα οχήματα και το προσωπικό που μπορούν να διαθέσουν για την περιφρούρηση του δάσους, ενώ σε "συναγερμό" θα βρίσκεται και η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επίδοξων εμπρηστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ