Νέα παράταση μέχρι τις 10 Αυγούστου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων - iefimerida.gr

Νέα παράταση μέχρι τις 10 Αυγούστου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Νέα παράταση μέχρι τις 10 Αυγούστου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέα παράταση της προθεσμίας, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεών μέχρι τις 10 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών,Γιώργου Μαυραγάνη «η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία έληξε στις 31 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Αυγούστου 2012».

Η παράταση αυτή δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, καθώς και να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου 2012, επιφέρει μεταξύ άλλων εκτός από προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ