H Κίρα Νάιτλι, στο ρόλο της Αννας Καρένινα, της διασημότερη μοιχαλίδας στη λογοτεχνία [τρέιλερ] - iefimerida.gr

H Κίρα Νάιτλι, στο ρόλο της Αννας Καρένινα, της διασημότερη μοιχαλίδας στη λογοτεχνία [τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μυθιστόρημα Αννα Καρένινα είναι το δεύτερο από τα θεωρούμενα ως αριστουργήματα του Λέοντα Τολστόι, (μετά το Πόλεμος και Ειρήνη) του ρώσου συγγραφέα που κατατάσσεται στους μεγάλους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών.

Η ιστορία πασίγνωστη. Η πιο διάσημη μοιχαλίδα της λογοτεχνίας ενσαρκώνεται αυτή τη φορά σε μια νέα ταινία από την Kίρα Νάιτλι, ιδανική για δράματα εποχής. Στον ρόλο του σκληροπυρηνικού συζύγου της Αννα Καρένινα ο Τζουντ Λο, που ξεφεύγει από την εικόνα του ζεν πρεμιέ.

Τον Ιανουάριο του 1872, μια νέα γυναίκα, η Αννα Πιραγκόβα, έπεσε στις γραμμές ενός τρένου στον σταθμό Γιασένκι, κοντά στη γενέτειρα του Λέοντα Τολστόι, την Γιάσναγια Πολιάνα. Πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός. Αιτία της αυτοκτονίας ήταν η ερωτική απογοήτευση. Ο εραστής της γυναίκας, γείτονας και φίλος του Τολστόι, την είχε εγκαταλείψει. Ο Τολστόι είδε από κοντά το πολτοποιημένο σώμα. Δύο μήνες μετά άρχισε να γράφει την Αννα Καρένινα που κι εκείνη βρήκε διέξοδο στην τραγική ιστορία της πέφτοντας στις ράγες του τρένου.

Η Αννα Καρένινα είναι η άπιστη που αγάπησαν όλες οι ντίβες του θεάτρου και της μικρής οθόνης. Στο ελληνικό θέατρο έχουμε δει την Μαρίκα Κοτοπούλη, την Κάτια Δανδουλάκη, την Τατιάνα Λύγαρη ενώ στον κινηματογράφο τον ρόλο ενσάρκωσαν ντίβες από την Γκρέτα Γκάρμπο, την Βίβιαν Λη ως τη Σοφί Μαρσό, πιό πρόσφατα.

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα γνωρίσουμε και την Κίρα Νάιτλι στον διάσημο ρόλο. Η ταινία του Τζο Ράιτ θα προβάλλεται στην Ευρώπη από το φθινόπωρο ενώ για την Ελλάδα δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία προβολής.

Η Αννα Καρένινα είναι η Μαντάμ Μποβαρί του Τολστόι, μια γυναίκα μοιχαλίδα που υπερασπίζεται το δικαίωμά της απέναντι στη μοιχεία και θέτει ερωτήματα για τον γάμο. Η ηρωίδα του Τολστόι είναι αριστοκρατική και τραγική, καθρέφτης μιας εποχής που ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ αναπαριστά με πιστότητα.

Η Αννα είναι παντρεμένη με τον Αλεξέι Καρένιν (Τζουντ Λο) και στην οικογένεια μπαίνει ο νεαρός κόμης Βρόνσκι, κοσμικός, ωραίος, πλούσιος. Η Αννα τον ερωτεύεται, αφήνει το οικογενειακό σπίτι, γεννάει παιδί μαζί του, προκαλώντας σκάνδαλο. Ο Καρένιν δεν της δίνει διαζύγιο και δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει ακόμη και το εξώγαμο παιδί της. Αυτή αρνείται, η τραγωδία αρχίζει να εξυφαίνεται. Οταν βεβαιώνεται ότι ούτε ο Βρόνσκι της είναι πιστός, αυτοκτονεί. Πίσω από αυτή την ιστορία αγάπης και απιστίας, ο Τολστόι ζωγραφίζει την τοιχογραφία της Ρωσίας του 1870.

Η Κίρα Νάιτλι είναι μούσα για τον σκηνοθέτη και την έχει ήδη δοκιμάσει σε άλλους δύο ρόλους εποχής, στην ταινία Εξιλέωση και στην ταινία Περηφάνεια και Προκατάληψη που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζέην Οστιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ