Σοκ: 30 σκυλιά βρέθηκαν εγκλωβισμενα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Δάφνη - iefimerida.gr

Σοκ: 30 σκυλιά βρέθηκαν εγκλωβισμενα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Δάφνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαριστική ανακάλυψη έγινε στην περιοχή της Δάφνης στο κέντρο της Αθήνας, όταν σε ένα εγκαταλελειμμένο και πολύ βρώμικο σπίτι εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα 30 σκυλιά σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο ιδιοκτήτης τους ήταν ένας τοξικομανής, ο οποίος συνέλεγε τα αδέσποτα που έβρισκε στο δρόμο του και τα έβαζε στο συγκεκριμένο σπίτι. Όμως όταν εκείνος πέθανε, τα σκυλιά έμειναν κλεισμένα εκεί και αβοήθητα, ενώ αποτελούσαν και εστία μόλυνσης ζώντας μέσα στη βρωμιά τόσα χρόνια.

Οι γείτονες πρόσφατα ειδοποίησαν την Φιλοζωική για να τα πάρει απο κει και την Τρίτη Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να μεταφέρουν κάποια από τα σκυλιά σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Το θέαμα όμως που αντίκρισαν ήταν πολύ χειρότερο απ' ότι περίμεναν. Αμέτρητα σκυλιά, κουτάβια, ενήλικα, αλλά και ηλικιωμένα, μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, όλα σκελετωμένα από την ασιτία και με δερματικά προβλήματα, ζούσαν μέσα στη βρωμιά μέσα σε σωρούς από σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και περιττώματα. Για κάποια απο τα σκυλιά ήταν ήδη αργά, αφού όταν έφτασε η φιλοζωική εκεί, ήταν ήδη νεκρά, ενώ εντοπίστηκαν και αρκετά θηλυκά που εγκυμονούν και επείγει η άμεση μεταφορά και περίθαλψή τους.

Τα περισσότερα σκυλιά μεταφέρθηκαν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ενώ υπάρχουν άλλα 8 σκυλιά στο χώρο που είναι φοβικά και είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν, όμως ευτυχώς τώρα τους έχουν φαγητό και νερό.

Τώρα αναμένεται να αναλάβει και ο Δήμος Δάφνης τις δικές του ευθύνες απο την πλευρά του, αφού σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 οφείλει να αναλάβει τα ζώα και να τα σώσει

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ