Γιούνκερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον διαχειρίσιμη» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον διαχειρίσιμη»

Γιούνκερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον διαχειρίσιμη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αναφέρει ότι μια έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα είναι πλέον «διαχειρίσιμη».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός που συνηθίζει να εκφράζει τη «φωνή της λογικής» στα διεθνή fora σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Ωστόσο μιλώντας την Τρίτη στη γερμανική τηλεόραση φάνηκε να τάσσεται υπέρ της του Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε αναφέρει οι «η προοπτική μιας ελληνικής εξόδου έχει χάσει πλέον τον τρομακτικό χαρακτήρα που είχε».

Έτσι, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι WDR ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «με τις σημερινές προοπτικές ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν όντως μια διαχειρίσιμη διαδικασία». Βέβαια, ο πρόεδρος του Eurogroup έσπευσε να τονίσει πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν είναι μια επιθυμητή διαδικασία» και ότι «θα ήγειρε τεράστιους κινδύνους, κυρίως για τον ελληνικό λαό».

Σημειώνεται ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ