Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Σιμόν Πέρες - iefimerida.gr

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Σιμόν Πέρες

Στο Μουσείο της Ακρόπολης βρέθηκε ο Σιμόν Πέρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξενάγησαν τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρόεδρος του μουσείου, Δημήτριος Παντερμαλής.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Ισραηλινός πρόεδρος για τα εκθέματα του μουσείου, ήταν το γεγονός ότι η ξενάγηση διήρκησε 50 λεπτά, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο χρόνο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο Σιμόν Πέρες στάθηκε ιδιαιτέρως στις μορφές της Αθηνάς που φιλοξενούνται στο μουσείο, αναπτύσσοντας τις σκέψεις του για τη σοφία και εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παιδεία. «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική παιδεία κρατούν την Ελλάδα όρθια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ξενάγησης, ο Ισραηλινός πρόεδρος ζήτησε να φωτογραφηθεί δίπλα στον κυνηγετικό σκύλο που εκτίθεται στην αίθουσα αρχαϊκών αγαλμάτων.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Εκτός από τον υπουργό Παιδείας και τον πρόεδρο του μουσείου, στο γεύμα παρακάθησαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Φωτογραφία: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ