Διεξήχθη το πρώτο gay parade στα χρονικά του Βιετνάμ [βιντεο] - iefimerida.gr

Διεξήχθη το πρώτο gay parade στα χρονικά του Βιετνάμ [βιντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ταμπού των ομοφυλόφιλων στο Βιετναμ, μετατράπηκε σε περηφάνια, αφού φέτος διεξήχθη για πρώτη φορά gay parade στην συγκεκριμένη χώρα, αλλά σε ιδιαίτερα ήπιους τόνους, που δε θυμίζουν σε τίποτα τις πολύχρωμες εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών.

Δεκάδες ποδήλατα είναι διακοσμημένα με μπαλόνια και σημαίες του ουράνιου τόξου που χρωμάτισαν τον Κυριακάτικο ουρανό, κάνοντας βόλτες στους δρόμους του Ανόι με την ευκαιρία της πρώτης παρέλασης ομοφυλοφίλων που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ.

Παρόλο που η νομοθεσία απαγορεύει σήμερα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χα Κουόνγκ Χουνγκ δήλωσε ότι είναι ίσως καιρός να επανεξετάσει τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων.

Είτε όμως επιτευχθεί η κατάργηση του νόμου, είτε όχι, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις εναντίων των ομοφυλοφίλων και να υπάρχει νομική προστασία σε ζευγάρια του ίδιου φύλου που ζουν μαζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ