Κοντίδης: Η ιστιοπλοΐα δεν θεωρείται τυχαία το άθλημα με τη μεγαλύτερη πρόκληση - iefimerida.gr

Κοντίδης: Η ιστιοπλοΐα δεν θεωρείται τυχαία το άθλημα με τη μεγαλύτερη πρόκληση

Παύλος Κοντίδης: Η ιστιοπλοΐα δεν θεωρείται τυχαία το άθλημα με τη μεγαλύτερη πρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παύλος Κοντίδης, ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της Κύπρου που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, μίλησε σε κυπριακό περιοδικό για την αγάπη του για την ιστιοπλοΐα, τις στερήσεις που χρειάζονται για να γίνει πρωταθλητής, το γούρι του αλλά και τις σκέψεις που κάνει όταν είναι μόνος στη θάλασσα.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Down Town Κύπρου και στην δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους, ο 22χρονος αθλητής που κατέκτησε χτες το αργυρό μετάλλιο στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία των lazer δήλωσε, αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες της ιστιοπλοΐας ως άθλημα: «Δεν είναι καθόλου μονότονη, είναι ένα άθλημα γεμάτο προκλήσεις και μαγεία που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος. Κάθε μέρα έχει κάτι το διαφορετικό και η επιτυχία σου έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, οι αντίπαλοι αθλητές που έχεις απέναντί σου, γι' αυτό και δεν θεωρείται τυχαία ως το άθλημα με τη μεγαλύτερη πρόκληση. Δεύτερο είναι η Formula1 και τρίτο το Equestrian, το άθλημα με τα άλογα που πηδούν τα εμπόδια».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι κάθε φορά που είναι στη θάλασσα δεν σκέφτεται τίποτα απολύτως. «Αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο και αυτό είναι το ωραίο: ότι καταφέρνω να αφήσω πίσω μου τις σκέψεις της πραγματικότητας, της καθημερινότητας και αυτά που γίνονται στην ξηρά, γιατί είναι λες και είσαι σε ένα δικό σου κόσμο εκεί έξω στη θάλασσα. Αυτή είναι η μαγεία της ιστιοπλοΐας, ότι δεν σε παρασύρουν σκέψεις που προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες. Στη θάλασσα είσαι συνήθως μόνος σου, ακούς τον αέρα, τα κύματα, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι προκειμένου να έχει αυτές τις αποδόσεις δεν είχε ποτέ μια φυσιολογική, εφηβική και αργότερα νεανική ζωή, όπως είχαν οι φίλοι του, όμως αυτό δεν τον θλίβει, γιατί «μου αρέσει αυτό που κάνω και μου δίνει ικανοποίηση. Όπως κάποιος άλλος νιώθει ικανοποίηση με το να πηγαίνει έξω και να πίνει ποτό, εγώ νιώθω ικανοποίηση όταν ξεπεράσω ένα δύσκολο πρόγραμμα γυμναστικής ή όταν κάνω μια μέρα προπόνηση στη θάλασσα. Με το να πετύχω το στόχο μου η ικανοποίηση που θα έχω, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ζει κάποιος άλλος στιγμιαία».

Τέλος, αποκάλυψε ποιο είναι το γούρι του όταν αγωνίζεται: «Πιο παλιά που ήμουν πιο μικρός, πολλές φορές είχα ως γούρι μου το καπέλο μου, αλλά επειδή έτυχε αρκετές φορές να το χάσω κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων και μετά έλεγα ότι δεν έχω τύχη και με επηρέαζε στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχω κάτι συγκεκριμένο γιατί ξέρω ότι όλα είναι στο μυαλό. Αν δώσεις δύναμη σε ένα αντικείμενο, τότε καλύτερα να το έχεις μαζί σου, αλλά και πάλι από εσένα εξαρτάται. Δεν είναι το αντικείμενο που θα σου φέρει τύχη, το μυαλό σου θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ