Ο δολοφόνος του ναού των Σιχ στις ΗΠΑ ήταν ένας «μπερδεμένος νεοναζί» - iefimerida.gr

Ο δολοφόνος του ναού των Σιχ στις ΗΠΑ ήταν ένας «μπερδεμένος νεοναζί»

Ο δολοφόνος του ναού στις ΗΠΑ ήταν ένας «μπερδεμένος νεοναζί»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πρώην στρατιωτικός ονόματι Γουέιντ Μάικλ Πέιτζ, είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ σε ναό των Σιχ στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ και σκότωσε επτά ανθρώπους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν «μπερδεμένο νεοναζί».

Πρόκειται για ένα άτομο που έπαιζε μουσική σε ένα συγκρότημα «λευκής υπεροχής», ενώ σύμφωνα με την ΜΚΟ προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών «Southern Poverty Law Center» (SPLC - Νομικό Κέντρο Φτώχειας του Νότου), ο 40χρονος είχε διασυνδέσεις με ρατσιστικές οργανώσεις.

Μάλιστα, το 2010 είχε δώσει συνέντευξη σε μια νεοναζιστική ιστοσελίδα υποστηρίζοντας πως έφυγε το 2000 από την γενέτειρά του, το Κολοράντο, προκειμένου να ακολουθήσει μια καριέρα μουσικού.

«Για τη μουσική μου εμπνέομαι από τις ανήσυχες σκέψεις μου γύρω από το γεγονός πως διαθέτουμε τις δυνατότητες, ως άνθρωποι, να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, είτε από μόνοι μας, είτε ως κοινωνία», είχε πει.

Ο Πέιτζ είχε ένα τατουάζ στο μπράτσο που αναφερόταν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ενώ είχε ασπαστεί διάφορες ρατσιστικές θεωρίες σχετικά με την «ανωτερότητα» της λευκής φυλής. Τον τελευταίο καιρό, ο δράστης διέμενε στη πόλη Νάσβιλ, στο σπίτι ενός φίλου του, με τον οποία παίζανε μαζί μουσική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ