«Πόλεμος» προκειμένου να αγωνιστεί με τη μαντήλα - iefimerida.gr

«Πόλεμος» προκειμένου να αγωνιστεί με τη μαντήλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκαναν άνω-κάτω τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου η 17χρονη Wojdan Attar από τη Σαουδική Αραβία να παραμείνει μαντηλοφορούσα κατά τη διάρκεια του αγώνα τζούντο. Ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων ώσπου δόθηκε το ok. Αγωνίστηκε, έχασε και τελικά ο πατέρας της μηνύει όσους έγραψαν αρνητικά μηνύματα γι'αυτήν στο Τουίτερ.


Ο πατέρας της αθλήτριας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε χθες Κυριακή την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Εστειλα ένα επείγον τηλεγράφημα στον πρίγκηπα Ahmed Ben Abdel Aziz μαζί με τις φωτοτυπίες όλων των προσβλητικών μηνυμάτων στο Τουίτερ» δήλωσε.

Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε για πρώτη φορά στις δύο αδελφές Wojdan και Sarah Attar να συμμετέχουν στους ΟΑ με τον όρο να σεβαστούν τον ενδυματολογικό κώδικα της χώρας. Η 17χρονη Wojdan σαρώθηκε από την αντίπαλό της Melissa Mojic και έμεινε μόνο 82 δευτερόλεπτα στο τατάμι.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί υπερασπίστηκαν την επιλογή της 17χρονης να συμμετάσχει στους Αγώνες αλλά και πολλοί άλλοι την κατακεραύνωσαν με αρνητικά σχόλια. Ο πατέρας της δηλώνει υπερήφανος για τη συμμετοχή και ετοιμάζεται για την επόμενη αθλητική περίοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή είχε δώσει μάχη για να μην αγωνιστεί η 17χρονη αφού απαγορεύεται η συμμετοχή στο τζούντο με σκεπασμένο κεφάλι. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις η αθλήτρια δέχτηκε να εμφανιστεί στο αγώνισμα με ένα καπελάκι μπάνιου.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ