Επτά νεκροί σε συνάθροιση πιστών Σιχ στο Ουισκόνσιν, μεταξύ τους και ο δράστης - iefimerida.gr

Επτά νεκροί σε συνάθροιση πιστών Σιχ στο Ουισκόνσιν, μεταξύ τους και ο δράστης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι ΗΠΑ για τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Νέος τόπος της θυσίας η πόλη Όακ Κρικ στο Ουισκόνσιν, όπου ένοπλος εισέβαλε σε ναό των Σιχ εν ώρα προσευχής προκαλώντας τον τρόμο και σκορπώντας το θάνατο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Τζον Έντουαρντς, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας, για την οποία το FBI διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία δεν ενδεικνύουν προς το παρόν προσωπικό κίνητρο από τη μεριά του δράστη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ένοπλος εισήλθε στο ναό γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, ανοίγοντας πυρ.

Το πλήθος των πιστών αναστατωμένο έτρεχε να βρει καταφύγιο σε διαδρόμους και τουαλέτες, απ' όπου τηλεφωνούσαν ή έστελναν sms σε γνωστούς και στις αρχές, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν, προτού ένας από τους πρώτους αστυνομικούς που κατέφτασαν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει.

Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός τη στιγμή που προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια σε θύμα. Η κατάστασή του είναι μεν σοβαρή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ