Ακης: Θα μιλήσω για όλους και για όλα - iefimerida.gr

Ακης: Θα μιλήσω για όλους και για όλα

Ακης: Θα μιλήσω για όλους και για όλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και δηλώνει αποφασισμένος να αποκαλύψει τα πάντα σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και την κίνηση πολιτικού χρήματος. Δηλώνει αθώος, υπερασπίζεται την προφυλακισμένη σύζυγό του και καταγγέλλει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συνέπτυξαν ένα ανήθικο μέτωπο εναντίον του προκειμένου να διασώσουν τους υπουργούς τους.

«Ασφαλώς, γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και τον ρόλο που έπαιξαν όλοι», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, λέγοντας ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του «ενώπιον του φυσικού του δικαστή», ενώ απαντά στις αποκαλύψεις τού άλλοτε στενού του συνεργάτη Νίκου Ζήγρα κάνοντας λόγο για «συνειδητή επιλογή να δώσει κάτι για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης». Αναφέρεται ακόμα στο «πολύτιμο» για τις ανακριτικές αρχές αρχείο του, τις πολυσυζητημένες χειρόγραφες σημειώσεις του, τον Γιάννη Σμπώκο και τις σχέσεις τους, τις εταιρείες «πλυντήρια» του πολιτικού χρήματος, τις πανάκριβες αγορές ακινήτων και τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση της συζύγου του.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή του εξαδέλφου μου Νικόλαου Ζήγρα. Αποτελεί όμως προϊόν συνειδητής επιλογής να «δώσει» κάτι προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Εχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα μηνύσεις εναντίον των πρωταγωνιστών αυτής της νέας σκευωρίας. Μένω σταθερά στη γραμμή «όλα στο φως», ο καθένας με τις ευθύνες του και όλοι μαζί άμεσα στον φυσικό δικαστή. Ενώπιόν του, θα αποκαλυφθεί η σκευωρία που στήθηκε με ηθική αυτουργία του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και του εκπροσώπου της Ν.Δ., του κ. Σαμαρά, που συνέπτυξαν ένα ανήθικο μέτωπο εναντίον μου με σκοπό να διασώσουν όλους τους υπουργούς τους και να μείνω αποκλειστικά μόνο εγώ ως υπεύθυνος» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Σχετικά με τα ημερολόγιά του που φέρνουν πολλά γεγονότα στο φως και αποκαλύπτουν τις κινήσεις του μαύρου πολιτικού χρήματος λέει :

«Δεν έχω κάτι να κρύψω. Αν είχα, δεν θα το είχα κάνει; Μιλώ για το πραγματικό υλικό και ό,τι επιβίωσε από τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες των εισαγγελέων. Αυτό το απόρρητο υλικό σε συνεργασία με δημοσιογράφους έγινε αντικείμενο πρωτοφανούς δημόσιας εκμετάλλευσης, και ο ανακριτής, κατά νόμο υπεύθυνος να μας προστατεύσει, δυστυχώς παρέμεινε άφαντος».

Για την σύζυγό του ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι κατηγορηματικός :

«Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Είναι απαράδεκτη η άρνηση του ανακριτή και του εισαγγελέα να επιτρέψουν την αναγκαία ψυχιατρική και ιατροδικαστική εξέτασή της. Η προφυλάκισή της είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική. Ούτε μέλος εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε η γυναίκα μου ούτε ύποπτη φυγής είναι. Το μόνο που θέλει είναι να βρεθεί κοντά στο ανήλικο παιδί μας. Δεν χρειαζόταν αυτή η σκληρότητα. Η στέρηση της ελευθερίας της κρύβει μεγάλη εμπάθεια και έχθρα στο πρόσωπό μου. Οτιδήποτε της συμβεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα έχουν προσωπική ευθύνη».

Οσο για τις αποκαλύψεις που προτίθεται να κάναι ο πρώην υπουργός διευκρινίζει :

«Ασφαλώς, γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και τον ρόλο που έπαιξαν όλοι. Ολοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Εγώ σήμερα όχι μόνον κρίνομαι, αλλά έχω ριχθεί σε ένα σύγχρονο «Κολοσσαίο» που επέβαλαν πολιτικές σκοπιμότητες. Θα έρθει και η σειρά μου να κρίνω. Με την ανάδειξη όλης της αλήθειας, ώστε ο καθείς να αναλάβει τις ευθύνες που πραγματικά του αναλογούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ