Πυρά Βεστερβέλε κατά Σέντερ: «Κάποιοι μαγειρεύουν τη σούπα του εθνικισμού» - iefimerida.gr

Πυρά Βεστερβέλε κατά Σέντερ: «Κάποιοι μαγειρεύουν τη σούπα του εθνικισμού»

Πυρά Βεστερβέλε κατά Σέντερ: «Κάποιοι μαγειρεύουν τη σούπα του εθνικισμού»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία κριτική στις δηλώσεις του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών, Μάρκους Σέντερ άσκησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, κάνοντας λόγο για πολιτικούς που την ώρα της κρίσης μαγειρεύουν τη «σούπα του εθνικισμού».

«Πολλοί πολιτικοί που πάνω στη φωτιά της κρίσης μαγειρεύουν τη δική τους σούπα εθνικισμού, θα πρέπει να προσέχουν τι λένε και πως το λένε», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε.

Αφορμή για το σχόλιο στάθηκαν οι δηλώσεις του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «σε μια δεδομένη στιγμή ο καθένας πρέπει να μετακομίσει από το σπίτι της μαμάς και οι Έλληνες βρίσκονται σε αυτό το σημείο».

Ο Γκίντο Βεστερβέλε ανέφερε ότι «όποιος φέρει πολιτικά αξιώματα θα πρέπει να προσέχει να μην κομματιάσει με το τσεκούρι των λέξεων όσα επί δεκαετίες με κόπο χτίσαμε στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε επίσης πως «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στερεότυπα για να κερδίζουμε στο εσωτερικό μέτωπο. Αυτές οι εποχές πρέπει να τελειώσουν για πάντα στην Ευρώπη», ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα ζήτησε μεγαλύτερη πειθαρχία και ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ