Γ.Παπαντωνίου:"Ας με ελέγξουν όσες φορές θέλουν" - iefimerida.gr

Γ.Παπαντωνίου:"Ας με ελέγξουν όσες φορές θέλουν"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών αφήνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου σε δήλωσή του μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews που φέρνει στο φως απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ με το οποίο ζητείται ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και των συναλλαγών του από το 1997 έως σήμερα.

Αφού υπενθυμίζει πως έχει ήδη ελεγχθεί, ο κ.Παπαντωνίου 'σηκώνει το γάντι' δηλώνοντας στην ιστοσελίδα real.gr πως «κάθε νέος έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος». Ρωτά ωστόσο γιατί στην περίπτωσή του επαναλαμβάνεται ένας 'ήδη επανειλημμένα διενεργηθείς έλεγχος', αφήνοντας αιχμές για 'μεθόδευση' που συνδέεται με την επιχείρηση 'λασπολογίας', η οποία κατά τον ίδιο είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια...

Ειδικότερα, στα πέντε σημεία της δήλωσής του, ο πρώην 'τσάρος' της Οικονομίας:

  • Σημειώνει ότι η κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και όλες οι οικονομικές του συναλλαγές από το 1997 έχουν τεθεί οικειοθελώς στη διάθεση των αρχών από καιρό, και μάλιστα στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Υποστηρίζει μάλιστα πως έχουν ελεγχθεί από την υπηρεσία ελέγχου του 'πόθεν έσχες' της Βουλής, με τη συνδρομή εντεταλμένων ορκωτών ελεγκτών και αποδείχθηκε ότι είναι απόλυτα συνεπείς με την περιουσιακή του κατάσταση. Εκτιμώντας λοιπόν πως όσες φορές και να ανοίξουν στο μέλλον, δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζει ως 'ευπρόσδεκτη' κάθε μελλοντική έρευνα από οποιαδήποτε αρχή.
  • Προσθέτει πως η Δικαιοσύνη πρέπει να πράττει το καθήκον της, αλλά και να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους. Υπενθυμίζοντας ότι το Σύνταγμα ορίζει πως όταν η δικαστική έρευνα προσκρούει σε ενδεχόμενη ευθύνη υπουργού, ο φάκελος διαβιβάζεται 'αμελητί' στη Βουλή, αναρωτιέται γιατί στη δική του περίπτωση επαναλαμβάνεται ένας ήδη διενεργηθείς έλεγχος, πράγμα που αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν ήδη γνωστό, όταν δόθηκε η συγκεκριμένη συνέχεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
  • «Μήπως η μεθόδευση αυτή συνδέεται με τη γενικότερη επιχείρηση λασπολογίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια;», αναρωτιέται, κάνοντας μάλιστα λόγο για 'κατάπτωση της θεσμικής λειτουργίας της Δημοκρατίας' και για 'επιδείνωση της ηθικής και πολιτικής κρίσης' της χώρας.
  • «Να ελέγξουν οποιονδήποτε για οτιδήποτε», σημειώνει, τονίζοντας όμως την ανάγκη σεβασμού στους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία υποστηρίζει ότι παραβιάζονται βάναυσα όταν επιχειρείται 'κυνήγι μαγισσών'.
  • Γνωστοποιεί τέλος ότι απευθύνει σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Τέντε, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους Δικαίου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ