Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί - iefimerida.gr

Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί

Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος για την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ είναι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Οι Έλληνες πολίτες στις 17 Ιουνίου έδωσαν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Μας είπαν να συνεργαστούμε και να εργαστούμε σκληρά για να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και να τη βγάλουμε από την κρίση. Όποιος δεν πήρε το μήνυμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των περιστάσεων», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εκλέξουν συμβούλια διοίκησης και πλέον οι πρυτάνεις έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών» είπε, ενώ σημείωσε πως , έγινε ό,τι έπρεπε για να διασφαλιστεί ότι τα ιδρύματα θα είναι ανοικτά.

«Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή της κοινότητας στην οποία απευθύνεται. Είναι σταθερή μου πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με συμμετοχή και όχι με επιβολή. Ο διάλογος λοιπόν είναι συνεχής και ο στόχος κοινός: η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου αγαθού που λέγεται παιδεία», επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ