Ο Οσκαρ Πιστόριους στους ημιτελικούς των 400μ-Συγκλόνισε με την εμφάνισή του - iefimerida.gr

Ο Οσκαρ Πιστόριους στους ημιτελικούς των 400μ-Συγκλόνισε με την εμφάνισή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ημιτελικά των 400 μέτρων προκρίθηκε ο Οσκαρ Πιστόριους και έγινε ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, τερμάτισε στη δευτερη θέση στην πρώτη σειρά των προκριματικών με χρόνο 45.44. Στην πρώτη θέση ήταν ο Σάντος από τον Αγιο Δομίνικο με 45.04

«Νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να δημιουργήσω αυτή την ιστορία» είπε ο Πιστόριους «Ευχαριστώ όλους αυτούς που με βοήθησαν ώστε τώρα να είμαι εδω. Είναι ευλογημένη αυτή η ημέρα που είμαι εδω, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου».

Ο 26χρονος Πιστόριους κέρδισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει στο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης. Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου αντιδρούσε στη συμμετοχή του υποστηρίζοντας ότι τα τεχνητά μέλη δίνουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων αθλητών.

Ο Πιστόριους δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στους αγώνες του Πεκίνου, αλλά πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού, σημείωσε το χρόνο που ήθελε για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ