«Πλώρη» για μετάλλιο βάζουν τα Ελληνικά κουπιά - iefimerida.gr

«Πλώρη» για μετάλλιο βάζουν τα Ελληνικά κουπιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μάχη για την διεκδίκηση ενός -γιατί όχι και δύο- ακόμα μεταλλίων ρίχνεται η ελληνική αποστολή στην όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους στους τελικούς της κωπηλασίας, το Σάββατο, ενώ συμμετοχές υπάρχουν στο στίβο, την ποδηλασία πίστας, την άρση βαρών και την ιστιοπλοΐα. Συνέχεια και για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Στην κωπηλασία ξεχωρίζει η παρουσία των Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12:00). Το ελληνικό δίδυμο είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουν.

Μισή ώρα αργότερα, στις 12:30 οι Παπαχρήστος, Τσίλης, Τζιάλλας και Χρήστου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον τελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου προκειμένου να ανέβουν στο βάθρο. Το χορό, πάντως, θα ανοίξουν οι Κόνσολας/Μαγδανής οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών για τις θέσεις 7-12 (11:40).

Όσον αφορά στο στίβο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου (12:05 μήκος, 13:40 ακοντισμός, 22:35 800μ.), ενώ στη μάχη θα ριχτούν οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ (12:20) όπως επίσης και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στον τελικό των 20χλμ βάδην (19:00).

Στις 12:00 ο Ζαφείρης Βολικάκης θα συμμετάσχει στα προκριματικά του σπριντ στην ποδηλασία πίστας.

Στις 16:10 η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συνεχίζει τις προσπάθειές της στη φάση των ομίλων του ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας για την τέταρτη αγωνιστική της Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη προκειμένου να βρεθεί... αγκαλιά με την πρόκρισή στους «8» αλλά και να διεκδικήσει μία καλή θέση για τα χιαστί ματς.

Η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας στην άρση βαρών, είναι ο Δαυίδ Καβελασβίλι, ο οποίος αγωνίζεται στις 17:30 στο δεύτερο γκρουπ στην κατηγορία των 94 κιλών.

Φουλ δράση και στην ιστιοπλοΐα

• Στην κατηγορία Laser ο Βαγγέλης Χειμώνας (28ος έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 9η (14:00) και 10η (15:15) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία RS-X η Αγγελική Σκαρλάτου (16η έπειτα από 6 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 7η (14:00) και 8η (14:45) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία Laser Radial η Άννα Αγραφιώτη (33η έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 9η (14:05) και 10η (15:20) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία 470 οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος (13οι έπειτα από 4 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 5η (16:00) και 6η (17:15) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία RS-X στους άνδρες ο Βύρων Κοκκαλάνης (7ος έπειτα από 6 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 7η (16:00) και 8η (16:45) ιστιοδρομία.

-

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ