«Νυστέρι» στην Υγεία βάζει η Τρόικα - iefimerida.gr

«Νυστέρι» στην Υγεία βάζει η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κίνδυνο να διαλυθεί το κοινωνικό Κράτος επισείουν στελέχη ασφαλιστικών ταμείων, βλέποντας ότι η Τρόικα είναι αποφασισμένη να βυθίσει το "νυστέρι" όσο πιο βαθιά γίνεται στις δαπάνες Υγείας.

Το τελεσίγραφο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι πρέπει να κόψει όχι 300 εκατ. ευρώ αλλά 1,2 δισ ευρώ το 2013, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων της, ενώ μόνο και μόνο ότι ο νεοσυσταθείς ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις περικοπές των 800 εκατ. ευρώ που ζητά η Τρόικα- όταν έχει ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης περίπου 1,5 δισ ευρώ- δείχνει πιο είναι το μέλλον του κοινωνικού Κράτους.

Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει, βέβαια και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία, με πιο κραυγαλέα τη περίπτωση του ΙΚΑ που ζητά κι αυτό περίπου 1,5 δισ ευρώ επιπλέον για να βγάλει τη χρονιά, καθώς η δραματική ύφεση και η εκτίναξη της ανεργίας, έχουν ρίξει στα τάρταρα τα έσοδα από εισφορές, ενώ απορία εκφράζουν στελέχη των Ταμείων για το πώς ακριβώς θα γίνει η επιδιωκόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες, χωρίς να επηρεαστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων.

Το... κερασάκι στη τούρτα είναι οι προωθούμενες περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων- περί τα 3 δισ ευρώ θα κοπούν με το "μαχαίρι"- κάτι που σημαίνει ότι εφεξής ο αριθμός των δικαιούχων θα περιοριστεί δραματικά, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν τα κριτήρια θα είναι μόνο εισοδηματικά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ