Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Μέρκελ σταμάτα το κρυφτούλι» - iefimerida.gr

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Μέρκελ σταμάτα το κρυφτούλι»

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Μέρκελ σταμάτα το κρυφτούλι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της Άνγκελα Μέρκελ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Με άρθρο του υπό τον τίτλο «Το θάρρος στην πολιτική» που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt ο ηγέτης της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα εκχωρήσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους.

«Η υπερχρέωση μεμονωμένων κρατών μελών της ευρωζώνης είναι περισσότερο η συνέπεια απ' ότι η αιτία των προβλημάτων. Η ιδέα ετών ότι μία κοινή αγορά με ένα κοινό νόμισμα θα αρκούσε, αποδείχτηκε αυταπάτη», σημειώνει ο Γερμανός πολιτικός.

Μάλιστα ο κ. Γκάμπριελ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου σημειώνοντας πως «σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η καγκελάριος έχει ταχθεί υπέρ της μετάθεσης των ευθυνών. Ομως, για την απολύτως αναγκαία δημιουργία μιας "δημοσιονομικής ένωσης" και για τη συναπτόμενη μ' αυτήν παραίτηση από μέρος της εθνικής κυριαρχίας, δεν πρέπει κανείς να κρύβεται, αλλά να μάχεται πολιτικά, να επιχειρηματολογεί και να αντικρούει τις προκαταλήψεις».

Αντ' αυτών, σημειώνει ο ηγέτης του SPD η Μέρκελ «αντί να δίνει πολιτικές μάχες, για προεκλογικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς κάνει κατάχρηση των εθνικών προκαταλήψεων και των ιδεοληψιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ