Αστυνομικοί εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση επειδή είχαν ξυλοκοπήσει φοιτητές - iefimerida.gr

Αστυνομικοί εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση επειδή είχαν ξυλοκοπήσει φοιτητές

Αστυνομικοί εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση επειδή είχαν ξυλοκοπήσει φοιτητές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία μέλη της Αστυνομίας, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, μετά από απόφαση του Συμβούλιο Εφέσεων της Κυπριακής Αστυνομίας. Η απόφαση αυτή αφορά τον ξυλοδαρμό δύο φοιτητών στη Λευκωσία το 2005.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για δέκα αστυνομικούς «εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν ότι είχαν τον μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης και συμμετοχής στο περιστατικό».

Η κατά πλειοψηφία απόφαση, λήφθηκε μετά από έφεση την οποία είχε ασκήσει ο αρμόδιος βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας για την ποινή που τους επιβλήθηκε, διότι την θεώρησε ανεπαρκή.

Μάλιστα σε άλλα τέσσερα μέλη αυξήθηκε η ποινή που τους είχε επιβληθεί, ενώ για τα υπόλοιπα τρία κρίθηκε ότι η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν ήταν έκδηλα ανεπαρκής και επικυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε έλθει στο φως από την εφημερίδα «Πολίτης», η οποία είχε παρουσιάσει και βίντεο από τον ξυλοδαρμό. Ωστόσο, το βίντεο δεν έγινε δεκτό ως τεκμήριο στη δίκη κατά των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ