Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου για να κλειδώσουν τα νέα μέτρα - iefimerida.gr

Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου για να κλειδώσουν τα νέα μέτρα

Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου για να κλειδώσουν τα νέα μέτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση προκειμένου να ληφθεί τελική απόφαση για την διαμόρφωση του πακέτου περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν και την Δευτέρα και την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο πακέτο. Στην σύσκεψη, επί τάπητος θα τεθούν μεταξύ άλλων και το φλέγον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και των συγχωνεύσεων στο Δημόσιο.

Η πρώτη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτόν της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, την Δευτέρα στις 16:00.

Την προηγούμενη ημέρα θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα, η οποία εμφανίστηκε ικανοποιημένη από το πρώτο ραντεβού που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, ωστόσο επεσήμανε πως υπάρχει προβληματισμός επειδή θα ήθελε «περισσότερη εξειδίκευση» για τις μεταρρυθμίσεις.

Πρόκειται για την πρώτη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών μετά την «κυβερνητική κρίση» που ξέσπασε μετά τις διαφωνίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα.

Η διαφωνίες αυτές εντός της κυβέρνησης δημιουργήθηκαν για την στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζουν την άποψη ότι πρέπει πρώτα να γίνει η ανακοίνωση των μέτρων και ύστερα να επακολουθήσει η επαναδιαπραγμάτευση. Μία άποψη η οποία βρίσκει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, βασικά αντίθετους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει μπροστά του ένα τριήμερο φωτιά προκειμένου να καταλήξει στο πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Έτσι στόχος είναι το τελικό πακέτο, να ανακοινωθεί στους πολιτικούς αρχηγούς οι οποί θα συζητήσουν τόσο επ' αυτού όσο και για το αποτέλεσμα της συνάντησης Στουρνάρα-Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ