Εφημερίδα ομίλου του Μπερλουσκόνι: Η Γερμανία είναι το Τέταρτο Ράιχ - iefimerida.gr

Εφημερίδα ομίλου του Μπερλουσκόνι: Η Γερμανία είναι το Τέταρτο Ράιχ

Εφημερίδα ομίλου Μπερλουσκόνι: Η Γερμανία είναι το Τέταρτο Ράιχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε μία ιταλική εφημερίδα η οποία ανήκει στον όμιλο το πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλώντας το Βερολίνο ως «Τέταρτο Ράιχ».

Στο άρθρο σχολιάζεται η επιρροή της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, ενώ γίνεται τονίζεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.

Πρόκειται για την εφημερίδα Il Giornale η οποία μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με υψωμένο το δεξί της χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, με λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».

Αυτός ήταν ένας τρόπος για να σχολιάσει η εφημερίδα τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.

«Το "όχι" της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη», ανέφερε η Il Giornale, προσθέτοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν», ενώ πρόσθεσε ότι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ