Στην εντατική 47χρονος από την επίθεση με μολότoφ στα Εξάρχεια

Στην μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Αθηνών νοσηλεύονται ένας 47χρονος άνδρας και μία 55χρονη γυναίκα που τραυματίσθηκαν σοβαρά μετά την καταδρομική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου. Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του Τμήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατέστρεψε δύο υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Μια γυναίκα διακομίσθηκε, με ελαφρά εγκαύματα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, από την οδό Καλλιδρομίου, την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Η γυναίκα πουλούσε άνθη σε πάγκο στη λαϊκή, που γίνεται στην ίδια οδό. Ο πάγκος άρπαξε φωτιά όταν οι δράστες της επίθεσης, φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, πέταξαν μολότοφ και σε κάδο απορριμμάτων που ήταν ακριβώς δίπλα στην ανθοπώλη. Η φωτιά επεκτάθηκε στον πάγκο, και στην προσπάθειά της να σβήσει τις φλόγες, η ανθοπώλης έπαθε ελαφρά εγκαύματα. Εκείνη τη στιγμή ο άτυχος 47χρονος πήγε να τη βοηθήσει. Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν μέσα από τη λαϊκή.

Δύο ακόμη άτομα που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, είναι καλά στην υγεία τους. Από την φωτιά που ξέσπασε στο Αστυνομικό Τμήμα έπαθαν ζημιές τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είναι με συμβατικές πινακίδες της Ασφάλειας και τα άλλα δύο ΙΧ. Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση από την αστυνομία στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ