Ο Πηνειός γέμισε ξανά με δεκάδες νεκρά ψάρια - iefimerida.gr

Ο Πηνειός γέμισε ξανά με δεκάδες νεκρά ψάρια

Ο Πηνειός γέμισε ξανά με δεκάδες νεκρά ψάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στον Πηνειό ποταμό, λίγες μέρες μετά την εμφάνιση ανάλογου φαινομένου στη λίμνη Κάρλα, προκαλώντας ερωτηματικά για την περιβαλλοντική κατάσταση στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο ύψος της Αγιάς Παρασκευής στα Τέμπη και με κατεύθυνση τη Λάρισα, εντοπίστηκαν να επιπλέουν στην επιφάνεια νεκρά ψάρια.

Κλιμάκιο του δήμου Τεμπών και του περιβαλλοντικού Συλλόγου Δρυάς, μετέβησαν στο σημείο, περισυνέλεξαν ορισμένα από τα νεκρά ψάρια, τα οποία και παρέδωσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Λάρισα, προκειμένου εξειδικευμένο εργαστήριο να διερευνήσει την αιτία θανάτου τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Συλλόγου Δρυάς, τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ, «το πιθανότερο είναι τα ψάρια να δηλητηριάστηκαν από κάποια χημική ουσία που έριξαν στο νερό αλλοδαποί, προκειμένου αυτά να ψοφήσουν, να βγουν στην επιφάνεια του ποταμού και να τα περισυλλέξουν, καθώς ανάλογα κρούσματα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ