Ραχόι: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης - iefimerida.gr

Ραχόι: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης

Ραχόι: Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη στην Ισπανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, αναφορικά με την προσφυγή ή όχι στον μηχανισμό στήριξης.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Ισπανός πολιτικός, είπε μάλιστα πως περιμένει να δει και να μάθει το εύρος του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επανάλαβε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για να σταματήσει το παιχνίδι των κερδοσκόπων με την τύχη του ευρώ», ενώ ενημέρωσε ότι έχει στείλει επιστολή στους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τους Ευρωπαίους ηγέτες, ζητώντας επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Καταλήγοντας τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το χρέος. Τόσα χρόνια ζούσαμε με δανεικά και τώρα πρέπει, είτε να το αναχρηματοδοτήσουμε, είτε να ζητήσουμε δανεικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ