Παγωτό με... σόγια σώζει τα θύματα του Τσουνάμι - iefimerida.gr

Παγωτό με... σόγια σώζει τα θύματα του Τσουνάμι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιός είπε οτι η σάλτσα σόγιας ταιριάζει μόνο με το σούσι; Για τους Ιάπωνες η σόγια αποτελεί τη βάση για επιδόρπια παγωτού. Η ευρεσιτεχνία ανήκει σε μια ιαπωνική εταιρεία ζαχαροπλαστικής που εδρεύει στο Τόκιο και οποία παρασκευάζει τα γνωστά γλυκίσματα «σου», τα οποία μέσα αντί για κρέμα έχουν παγωτό σόγιας.

Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι ότι η ευρεσιτεχνία τους αυτή, έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν για τις ανάγκες της πόλης Ρικουζεντακάτα στην βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία σχεδόν σβήστηκε από τον χάρτη ύστερα από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11 Μαρτίου 2011.

Το παγωτό μοιάζει με βανίλια αλλά έχει μια χαρακτηριστική αλμυρή γεύση και μια ελαφριά γεύση από καρύδι.

Τα σου παγωτού με σόγια κοστίζουν 1,22 στερλίνες το καθένα (150 γεν), ενώ το παγωτό σόγιας κοστίζει 250 γιεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ