Το αιλουροειδές που «έβαλε τα γυαλιά» σε παγκοσμίου φήμης ολυμπιονίκες - iefimerida.gr

Το αιλουροειδές που «έβαλε τα γυαλιά» σε παγκοσμίου φήμης ολυμπιονίκες

Το αιλουροειδές που «έβαλε τα γυαλιά» σε παγκοσμίου φήμης ολυμπιονίκες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, που έχει τρέξει τα 100 μέτρα σε 9,58 δευτερόλεπτα δε γλυτώνει απο την Σάρα το ταχύτερο ζώο της ξηράς, που μόλις βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που ήδη κατείχε, πιάνοντας 5,95 δευτερόλεπτα στην ίδια απόσταση, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε το περιοδικό «National Geographic»

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της 11χρονης Σάρα ήταν 6,13 δευτερόλεπτα το 2009, κλέβοντας το ρεκόρ από την προηγούμενη κάτοχο, μια άλλη τσίτα, τη Νοτιαφρικανή Νιάνα που είχε πετύχει 6,19 δευτερόλεπτα το 2001.

Τα συγκεκριμένα αιλουροειδή μπορούν να φτάσουν κατα μέσο όρο ακόμα και τα 96,5 χιλιόμετρα την ώρα. Το μυστικό για την εντυπωσιακή ταχύτητά τους βρίσκεται στην ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης τους, που τους επιτρέπει να καλύπτουν έως 6,7 μέτρα με κάθε διασκελισμό.

Παρά την εκπληκτική τους ταχύτητα και της θηρευτικές ικανότητές τους, όμως τα τσιτάχ θεωρούνται απειλούμενο είδος και σήμερα εκτιμάται ότι ζουν ελεύθερα, εκτός ζωολογικών κήπων, περίπου 9.000 έως 12.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ