Ποια είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον προπονητή της - iefimerida.gr

Ποια είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον προπονητή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο τζούντο. Μία νίκη ιδιαίτερης σημασίας για την 22χρονη Αμερικανίδα, η οποία πριν από εννιά χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραυματικό συμβάν που θα οδηγούσε πολλούς να τα εγκαταλείψουν.

Ονομάζεται Κάιλα Χάρισον και στα δεκατρία της κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της στο τζούντο, με τον οποίο συνεργαζόταν στενά, συμμετέχοντας σε πολυάριθμα διεθνή τουρνουά.

Εκείνη την εποχή, όταν η ιστορία έγινε γνωστή και οδηγήθηκε στα δικαστήρια, η ανήλικη Χάρισον αναφερόταν στις εφημερίδες με τα αρχικά Κ. Χ. ή απλά ως το «θύμα». Ο δε προπονητής ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Οχάιο τον Νοέμβριο του 2007.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χειρότερη στιγμή της ζωής της ως αθλήτριας,η οποία της έγινε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη της, η Χάρισον απάντησε με αξιοσημείωτη ψυχραιμία:

«Δεν είναι μυστικό ότι είχα κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον προηγούμενο προπονητή μου. Αυτό υπήρξε αναμφίβολα το πιο σκληρό πράγμα που έπρεπε να ξεπεράσω».

Η Χάρισον έχει μιλήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για την ιστορία της, όπως στην εκπομπή USA Today, μερικές μέρες μετά την καταδίκη του πρώην προπονητή της, με τα εξώφυλλα όλων των μεγάλων εφημερίδων να κάνουν αναφορά στην περίπτωσή της, ανασύροντας κι ένα πλήθος άλλων σχετικών με την κατάχρηση εξουσίας από προπονητές και εκπαιδευτές.

Έχει περιγράψει εκτενώς τις στενές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ του προπονητή και της οικογένειάς της, αλλά και το πώς η σεξουαλική παρενόχληση κατέληξε σε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές που συνεχίστηκαν για χρόνια, κατά τη διάρκεια πολυήμερων ταξιδιών στη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Εσθονία.

Ώσπου τελικά αποκάλυψε την ιστορία της σε ένα φίλο, ο οποίος επρόκειτο να γίνει αρραβωνιαστικός της, και στη μητέρα της, η οποία από το θυμό της έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου του προπονητή με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Ήταν απελπισμένη και σκεφτόταν σοβαρά να εγκαταλείψει το άθλημα, όταν τελικά η μητέρα της την πήρε και την πήγε στο Οχάιο για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της με τον Τζίμι Πέδρο και τον πατέρα του Τζιμ Πέδρο Σίνιορ.

«Αισθανθήκαμε πως έπρεπε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ξεπεράσει το συμβάν και να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό που της άρεσε», είχε δηλώσει άλλοτε η μητέρα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ