Κακοποιοί τρoμοκρατούν τις γειτονιές: Δολοφονίες – Ληστείες – Εισβολές σε σπίτια - iefimerida.gr

Κακοποιοί τρoμοκρατούν τις γειτονιές: Δολοφονίες – Ληστείες – Εισβολές σε σπίτια

Τρόμος στις γειτονιές: Δολοφονίες – Ληστείες – Εισβολές σε σπίτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί για να σταματήσουν τους εγκληματίες και τους ληστές, οι οποίοι τρομοκρατούν πλέον τις γειτονιές, αφού καθημερινά εισβάλουν σε σπίτια και δεν διστάζουν ακόμη και να σκοτώσουν προκειμένου να αρπάξουν από τα θύματα τους χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι άκρως ανησυχητικά, αφού δείχνουν πως κάθε δύο ημέρες ένας άνθρωπος δολοφονείται στην Ελλάδα, ενώ κάθε δύο ημέρες γίνονται 3 απόπειρες δολοφονίας. Γεγονότα που καθιστούν πιο επιτακτική από ποτέ τη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων.

Εντονος είναι ο προβληματισμός από τη δραματική αύξηση που παρουσίασαν οι δολοφονίες πολιτών που έπεσαν θύματα ληστών μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους. Οι ανθρωποκτονίες με στόχο τη ληστεία σημείωσαν αύξηση κατά 50% το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2011.

Η οικονομική κρίση, αλλά και οι ελλείψεις στην αστυνόμευση είναι οι βασικές αιτίες της δραματικής αύξησης στις ανθρωποκτονίες αλλά και στην αύξηση των κλοπών - διαρρήξεων – εισβολών στα σπίτια.

Φέτος καταγράφηκαν 91 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι πέρυσι δεν ξεπέρασαν τις 60. Οι ληστείες στα σπίτια πολλαπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο του 2011. Μάλιστα οι βασικοί στόχοι των κακοποιών είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Στα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας καταγράφηκαν 604 υποθέσεις έναντι 397, ενώ στην Αττική πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση ληστειών όπου καταγράφηκαν 147 περισσότερα χτυπήματα σε σπίτια.

Ενδεικτικό του ότι οι ληστές προτιμούν να εισβάλουν στα σπίτια, αφού τα θεωρούν πιο εύκολους και πιο σίγουρους στόχους είναι πως έχει καταγραφεί μείωση στις ληστείες τραπεζών και ταχυδρομείων καθώς φέτος έγιναν 51 ληστείες έναντι 100 πέρυσι. Επίσης μείωση καταγράφεται στις ληστείες σουπερμάρκετ, τραπεζών, πρακτορειών του ΟΠΑΠ και των ΕΛΤΑ. Βέβαια σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, η παρουσία της οποίας λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ληστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ