Τριήμερο «φωτιά» για να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα - iefimerida.gr

Τριήμερο «φωτιά» για να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα

Τριήμερο «φωτιά» για να βρεθούν τα 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλο ένα τεστ για την κυβέρνηση θα είναι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει την Παρασκευή στην οποία θα συζητηθούν για άλλη μία φορά τρόποι για να εξευρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα.

Στην συνάντηση αυτή ένας από τους στόχους θα είναι, οι κυβερνητικοί εταίροι να δείξουν σύμπνοια απέναντι και προς την Τρόικα, λίγες ημέρες μετά την «σύγκρουση» και τις βαριές κουβέντες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η Τρόικα από την πλευρά της εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την συνάντηση που είχε με τον κ. Στουρνάρα. Αντικείμενο της συνάντησης όπως ήταν φυσικό ήταν οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που καλείται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τις Βρυξέλλες ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.

Τα στελέχη της Τρόικα μάλιστα ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να περάσουν μερικές μέρες ακόμη στην Αθήνα ενώ προγραμματίζεται νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για την Κυριακή.

Η τοποθέτηση της νέας αυτής συνάντησης για την Κυριακή σηματοδοτεί ένα τριήμερο-«φωτιά» για το οικονομικό επιτελείο. Στόχος είναι να εξευρεθούν τα 11,5 δισ. που αναζητούνται, την ώρα που το μεγαλύτερο «βάρος» πέφτει στο υπουργείο Εργασίας το οποίο φαίνεται πως θα είναι αυτό που θα πρέπει να κάνει τις μεγαλύτερες περικοπές.

Ως εκ τούτου μοιραία τα φώτα πέφτουν στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα πρέπει να σηκώσει το 50% της προσαρμογής ήτοι να βρει και να περικόψει περίπου 5 δις ευρώ!!! Όπως παραδέχθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας, «όλα είναι στο τραπέζι, όλα συζητιούνται αλλά είναι προφανές ότι δεν εφαρμοστούν όλα», ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε ότι στο τραπέζι είναι όλες οι προτάσεις του ΚΕΠΕ, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αλλά και των υπόλοιπων υπουργείων, με μοναδική κόκκινη γραμμή ότι... συζητάμε τα δικά μας 11,5 δις ευρώ και όχι τα αντίστοιχα μέτρα της Τρόικα.

Ενδεικτικό της δυσκολίας των διαπραγματεύσεων, που μόλις άρχισαν, είναι, πάντως, ότι ήδη η Τρόικα εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για τα μέτρα που έχουν προταθεί, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη εξειδίκευση»....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ