Δασκαλόπουλος: Η Ελλάδα ήταν από την αρχή της κρίσης ένα πειραματόζωο - iefimerida.gr

Δασκαλόπουλος: Η Ελλάδα ήταν από την αρχή της κρίσης ένα πειραματόζωο

Δασκαλόπουλος: Η Ελλάδα ήταν από την αρχή της κρίσης ένα πειραματόζωο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ελλάδα ήταν από την αρχή της κρίσης όχι απλά απομονωμένη, αλλά και ένα πειραματόζωο μίας κατάστασης η οποία συνεχίζεται ακόμη, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα, Der Standard είπε πως αναμένει από τους Ευρωπαίους να επιδείξουν περισσότερο ρεαλισμό. «Έχουμε δύο χρόνια εμπειρία με δανειακές συμφωνίες και μια πολύ μεγάλη απόκλιση από τους στόχους, λόγω έλλειψης βούλησης των Ελλήνων πολιτικών αλλά και εξαιτίας των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Τρόικα», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Στην συνέχεια προσθέτει πως «οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν υγιείς και όχι χρεωμένες, πιέστηκαν όμως από το δημόσιο τομέα», ενώ κατά την άποψή του, μόνον ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Συμπλήρωσε επίσης πως προς στιγμήν δεν μπορεί να γίνει τίποτα, διότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λάβουν δάνεια από τις τρεζες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της αυστριακής εφημερίδας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε παραδώσει μία επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, «ο οποίος εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης».

Μάλιστα η Der Standard, αναφέρει πως ο ΣΕΒ θα ζητήσει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα προκειμένου να αποδεσμευτούν περί τα επτά δισ. ευρώ τα οποία προορίζονται για την εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, την επιμήκυνση του προγράμματος έως το 2016 και την πώληση όλων των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ σε χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική τους αξία, ώστε να δημιουργηθεί κεφάλαιο προς όφελος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ