Βρέθηκε ο χαμένος πίνακας του Ρόι Λίχτενσταϊν αξίας 3,26 εκατ. δολαρίων - iefimerida.gr

Βρέθηκε ο χαμένος πίνακας του Ρόι Λίχτενσταϊν αξίας 3,26 εκατ. δολαρίων

Βρέθηκε ο χαμένος πίνακας του Ρόι Λίχτενσταϊν αξίας 3
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πίνακας του ποπ καλλιτέχνη Ρόι Λίχτενσταϊν που ήταν επί χρόνια εξαφανισμένος, βρέθηκε σε μια αποθήκη της Νέας Υόρκης έπειτα από 40 χρόνια.

Το «ηλεκτρικό καλώδιο» εξαφανίστηκε από τη γκαλερί Leo Castelli του Μανχάταν το 1970. Έπρεπε να καθαριστεί και βγήκε από το κτήριο – έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, γράφει το BBC. Οι δικηγόροι της Μπάρμπαρα Καστέλλι , η οποία κληρονόμησε τη γκαλερί μετά το θάνατο του άντρα της, ισχυρίζονται ότι ο πίνακας αξίζει 3,26 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λεό Καστέλι αγόρασε τον πίνακα τη δεκαετία του '60 για 680 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστηρίου ο πίνακας εμφανίστηκε ξανά όταν η Μπάρμπαρα Καστέλι πληροφορήθηκε ότι κάποιος προσπαθούσε να τον πουλήσει. Είχε φτάσει στην Αμερική από μια γκαλερί της Μπογκοτά στην Κολομβία, όπου βρισκόταν αναρτημένος για το κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ