Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό το Taxis και θα ρίχνει πρόστιμα - iefimerida.gr

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό το Taxis και θα ρίχνει πρόστιμα

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό το Taxis και θα ρίχνει πρόστιμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το πρωί της Δευτέρας όποιος φορολογούμενος υποβάλει δήλωση στο taxisnet θα πληρώσει πρόστιμο, αφού θα έχει περάσει και η σιωπηρή παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι «εκπρόθεσμοι» θα χάνουν το αφορολόγητο, κάτι που συνεπάγεται επιπλέον φόρος 500 ευρώ, καθώς και μηνιαία προσαύξηση για την καθυστέρηση καταβολή τους φόρου εισοδήματος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφάσισε από φέτος να κάνει τη διαφορά στον τρόπο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ίντερνετ αντί της αποκλειστικά χειρόγραφης υποβολής στις εφορίες που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα παραμείνει ανοικτό έως το τέλος του έτους προκειμένου όποιος φορολογούμενος επιθυμεί να υποβάλει εκπρόθεσμα τη φορολογική του δήλωση.

Το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα εκδίδει το taxisnet σε αυτές τις περιπτώσεις σε πρώτη φάση δεν θα είναι έγκυρο καθώς δεν θα περιλαμβάνει τον υπολογισμό του φόρου με την απώλεια του αφορολόγητου ορίου και την προσαύξηση. Οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν ταχυδρομικά έγκυρο εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ στο οποίο θα έχουν βεβαιωθεί οι πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ