Φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές επέβαλε ο Ολάντ - iefimerida.gr

Φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές επέβαλε ο Ολάντ

Φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές επέβαλε ο Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Γαλλία το είπε και το έκανε, έγινε από χθες η πρώτη ευρωπαική χώρα που προχώρησε στην επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Οποιος αγοράζει μετοχές η CDS στο χρηματιστήριο του Παρισιού, με εισηγμένες εταιρείες των οποίων η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά το 1 δις ευρώ, καλείται να καταβάλει φόρο 0,2% επί της συναλλαγής.

Από το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο αφορά συνολικά 109 εταιρείες, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία της 170 εκατομμύρια ευρώ φέτος και 500 εκατομμύρια ευρώ το 2013. Το μέτρο είχε αρχικά προταθεί από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε τοποθετήσει το ύψος του φόρου στο 0,1% αλλά τελικά έμελλε να υλοποιηθεί από τον Ολάντ, ο οποίος εν τω μεταξύ διπλασίασε το ποσοστό της φορολόγησης στο 0,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω φόρος, ο οποίος θα μπορούσε να ισχύσει σε πανευρωπαικό επίπεδο, διχάζει τις χώρες της Ενωσης αφού η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία τον βλέπουν με θετικό μάτι ενώ η Μεγάλη Βρετανία και η Σουηδία τον απορρίπτουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ