Στουρνάρας: Στόχος μας η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Στόχος μας η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων

Στουρνάρας: Στόχος μας η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αποδοχή της εισήγησης του πρωθυπουργού, από τους πολιτικούς αρχηγούς, να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες κατά 11,5 δισ. ευρώ, ως αναγκαία προϋπόθεση της παραμονής μας στην Ευρωζώνη, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Τώρα θα ξεκινήσουμε τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα», είπε ο υπουργός των Οικονομικών, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσδιόρισε το χρόνο ανακοίνωσης των αποφάσεων περί τα τέλη Αυγούστου.

«Δεν μπορώ να σας πω ακόμα. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο πακέτο 11,5 δις ευρώ», είπε σχολιάζοντας το εάν στα μέτρα θα περιλαμβάνονται οριζόντιες περικοπές.

Σε ερώτηση αν ισχύουν οι «κόκκινες γραμμές» απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω γιατί επεξεργαζόμαστε το πακέτο». Και πρόσθεσε πως βασικός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί την Πέμπτη με την Τρόικα στις 14:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ