Η πρώτη εσωκομματική δοκιμασία για την Ντόρα - iefimerida.gr

Η πρώτη εσωκομματική δοκιμασία για την Ντόρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 12.000 μέλη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκλογές που γίνονται αυτή την Κυριακή για την ανάδειξη των μελών του Ιδρυτικού Συνέδριου του κόμματος.Είναι οι πρώτες εσωκομματικές εκλογές που γίνονται στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη περίπου έξη μήνες μετά την ίδρυση του και θα γίνουν σε 115 κάλπες που θα στηθούν σε 85 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά αλλά και στη μία και μοναδική οργάνωση του κόμματος στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες.

Από τις κάλπες θα προκύψουν οι περίπου 1000 σύνεδροι που θα δώσουν το παρόν στο 1ο Συνέδριο της «ΔΗΣΥ» στις 27-28-29 Μαΐου στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ οπότε και θα εκλεγούν όλα τα κομματικά όργανα.

Σε κάθε νομό της χώρας υπάρχει τουλάχιστον ένα εκλογικό τμήμα ενώ τα περισσότερα είναι στην Αττική. Τα μέλη του κόμματος στην Α Αθηνών-εκτός από όσα ανήκουν στο Δ Διαμέρισμα-θα ψηφίσουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρου 47.

Επίσης, στην Λάρισα η ψηφοφορία θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο και θα συνεχιστεί και αύριο λόγω της τοπικής μεγάλης γιορτής του Αγίου Αχίλλειου.

Λίγα 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές ήρθαν και ευχάριστα νέα για την Ντόρα Μπακογιάννη καθώς μια ομάδα επιφανων στελεχών της Νεας Δημοκρατίας στο νομό Ευρυτανίας ανακοίνωνε την αποχώρηση της από το κόμμα. Η πρόσχώρηση στην « Δημοκρατική Συμμαχία» πρέπει να θεωρείται θέμα 24ωρων.

Πρόκειται για τους εξής: Λάππας Κών/νος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Παπασπύρου Άλκης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ,Παναγιωτόπουλος Θανάσης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Τσιλίκας Δαμιανός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ,Καρατσίκης Δημήτριος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Χορμόβας Κωνσταντίνος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Νιούτσικος Γεώργιος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Μούσιος Επαμεινώνδας, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ