Βαριές καταγγελίες διπλωματών κατά Δρούτσα-Παπανδρέου - iefimerida.gr

Βαριές καταγγελίες διπλωματών κατά Δρούτσα-Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείζον θέμα στην κυβέρνηση δημιουργούν οι βαρύτατες κατηγορίες που εξαπολύουν κατά του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, οι διπλωματικοί υπάλληλοι.Σε μία επιστολή άνευ προηγουμένου και άκρως αποκαλυπτική ως προς το περιεχόμενό της, ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης, μιλά για επιλεγμένους «ανομολόγητους χειρισμούς σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο».
Στρεφόμενος κατά της κατάργησης ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών, που -όπως υποστηρίζει- έχει τεράστιο διπλωματικό και πολιτικό κόστος και θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της ‘διεθνούς απομόνωσης της χώρας’. «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα έχει η Τουρκία για εμάς, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία», σημειώνει, σοκάροντας από την σκληρή γλώσσα, στην επιστολή του ο πρέσβης.
Σοκ προκαλούν και όσα αποκαλύπτει για τη δράση και την ‘αξιοποίηση’ των Ελλήνων διπλωματών. «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί ‘Τιτανικού’, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς», σημειώνει ο πρέσβης, στρεφόμενος ευθέως πια κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις τους στο εξωτερικό, πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν η χώρα αναζητούσε επειγόντως πηγές χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ