Οι παριζιάνοι κάνουν τα πρώτα... μπάνια στην άμμο του Σηκουάνα - iefimerida.gr

Οι παριζιάνοι κάνουν τα πρώτα... μπάνια στην άμμο του Σηκουάνα

Οι παριζιάνοι κάνουν τα πρώτα μπάνια στην άμμο του Σηκουάνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πλαζ που δημιουργεί κάθε καλοκαίρι ο Δήμος του Παρισιού στήθηκε και φέτος στις όχθες του Σηκουάνα και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Οι κάτοικοι της πόλης κατεβαίνουν λίγα σκαλιά στο ποτάμι και αντικρύζουν φοίνικες και λεπτή ξανθή άμμο επί ένα χιλιόμετρο. Είναι το πρόγραμμα Paris Plages μιας πόλης που προσέχει τους κατοίκους της.

Το Παρίσι κάθε καλοκαίρι, σε αυτό το σημείο, μυρίζει αντιηληακό και γεμίζει ξαπλώστρες. Στο κέντρο του αστικού ιστού μιας πόλης 8 εκατομμυρίων κατοίκων, οι κάτοικοι προσπαθούν να ξεχάσουν τις ιδιοτροπίες του καιρού και να πάρουν μια πρόγευση καλοκαιρινών διακοπών. «Ερχόμαστε εδώ για να μαυρίσουμε. Με τη μουσική που ακούγεται θα πίστευε κανείς ότι βρίσκεται στην Ιμπιζα. Αρκεί να κλείσεις τα μάτια» λέει μια νεαρή παριζιάνα.

«Είναι περίεργο να ξαπλώνεις εκεί που πριν από λίγες ημέρες περνούσες με το αυτοκίνητο» αναφέρει μια άλλη νεαρή. Μπορείς να εφοδιαστείς με ποδήλατο θαλάσσης, να κάνεις σπορ στον Σηκουάνα, να ψαρέψεις, να κάνεις καγιάκ, να παίξεις σε ένα μίνι γκολφ ή να προτιμήσεις μια ήσυχη ημέρα στην «πλαζ», το πρόγραμμα διαθέτει όλες τις διευκολύνσεις.

Η παρουσία των αστυνομικών είναι διακριτική αλλά σταθερή. «Ολα επιτρέπονται αρκεί να τηρούνται οι κανόνες, όχι στρινγκ, όχι επιδειξιομανία, όχι γυμνόστηθα, όχι σκύλοι στην άμμο» δηλώνει ένας εξ αυτών ενώ 55 ναυαγοσώστες βρίσκονται στη θέση τους από το πρωί στις 8 ως τα μεσάνυχτα.

Η πρωτοβουλία του Δήμου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και το 2011 περίπου 5 εκατομμύρια πολίτες πέρασαν από την άμμο του Σηκουάνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ