Γ. Παπαθανασίου: Αθλιότητα η συμπερίληψή μου στους υπευθύνους της Siemens - iefimerida.gr

Γ. Παπαθανασίου: Αθλιότητα η συμπερίληψή μου στους υπευθύνους της Siemens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αθλιότητα» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου τη συμπερίληψή του στους υπευθύνους για το σκάνδαλο Siemens. Όπως ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση, παραπέμφθηκε χωρίς ποτέ να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και οι εναντίον του αιτιάσεις στηρίζονται σε «ψεύδη».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να με συμπεριλάβει στο πόρισμά της μία ώρα πριν το καταθέσει, χωρίς να με έχει καλέσει, ρωτήσει, απευθύνει ερώτημα, ούτε καν τηλέφωνο. Χαρακτήρισα τότε την πράξη αυτή αθλιότητα και το επαναλαμβάνω. Εκπλήσσομαι με τον κ. Παμπούκη που, αν και νομικός, απέδωσε τα εύσημα στο πόρισμα, το οποίο εκθέτει και την δουλειά των συναδέλφων της Εξεταστικής», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου.

Απαντώντας στην μομφή του πορίσματος ότι δεν έπραξε τίποτα για την προώθηση της διερεύνησης της υπόθεσης, παρά μονάχα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Παπαθανασίου επικαλέστηκε σειρά δεδομένων (αποστολή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στις δημόσιες υπηρεσίες για συγκέντρωση στοιχείων, παραστάσεις αγωγής ώστε να αποκτήσει το Δημόσιο πρόσβαση στην δικογραφία, αποστολή επιστολών στην Siemens για παροχή διευκρινίσεων με δήλωση πως το Δημόσιο θα επιμείνει στον καταλογισμό ευθυνών, ορισμός διαιτητή εκ μέρους του Δημοσίου), για να παρατηρήσει πως «είναι σαφές πως η κυβερνητική πλειοψηφία, απέκρυψε σειρά από δημόσιες πράξεις και ενέργειες που έγιναν επί των ημερών μου, για να προσθέσει στη λίστα των ονομάτων, μια σειρά από άλλα».

Επιπλέον, επικαλέστηκε απάντηση του νυν υφυπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη σε δική του ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, για να τονίσει πως «είκοσι μήνες μετά, είστε εκεί που σας άφησα. Γιατί δεν παραπέμπεται λοιπόν και ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σαχινίδης; Το ύψος της ζημιάς δεν έχει προσδιοριστεί εκ μέρους του Δημοσίου. Και να δω ποιος υπουργός θα βάλει την υπογραφή του για να δώσει η Siemens λιγότερο από 2 δισ. ευρώ. Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα», παρατήρησε ο κ. Παπαθανασίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ