Λογοτεχνικά βραβεία Νίκου Θέμελη από τον Κώστα Σημίτη στην Άνδρο - iefimerida.gr

Λογοτεχνικά βραβεία Νίκου Θέμελη από τον Κώστα Σημίτη στην Άνδρο

Λογοτεχνικά βραβεία Νίκου Θέμελη με τον Κώστα Σημίτη στην Ανδρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λογοτεχνικά βραβεία στη μνήμη του Νίκου Θέμελη θα απονεμηθούν στις 20 Αυγούστου, στη Χώρα της Ανδρου. Οι κάτοικοι της Ανδρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου τους Ιωάννη Γλυνού, αποφάσισαν να απονέμεται το Βραβείο «Νίκος Θέμελης» σε έναν διακεκριμένο συγγραφέα και θεσμοθέτησαν επίσης στη μνήμη του διάσημου συγγραφέα, που πέθανε πριν από ένα χρόνο, Λογοτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών όλων των βαθμίδων των σχολείων της Ανδρου.

Το Βραβείο «Νίκος Θέμελης», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα απονεμηθεί στην Αλεξάνδρα Δεληγιώργη για το έργο της «Τρυφερός σύντροφος» που αναφέρεται στον πρωτοπόρο έλληνα κοινωνιολόγο Γιώργο Σκληρό και το βραβείο θα απονείμει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στενότατος συνεργάτης του οποίου υπήρξε ο Νίκος Θέμελης.

Στις 20 Αυγούστου, στην ίδια εκδήλωση, θα απονεμηθούν και τα βραβεία του Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που θεσμοθετήθηκε από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ανδρου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Ανδρου και αφορούσε και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Θέμα της εφέτος ήταν «Η θάλασσα». Τα βραβευμένα ποιήματα και διηγήματα μαζί με τις υπόλοιπες συμμετοχές θα δημοσιευθούν σε ξεχωριστό βιβλίο με τη χορηγία των εκδόσεων Κέδρος. Οι απονομές των βραβείων θα κλείσουν με συναυλία του Νότη Μαυρουδή.

Η επιτροπή επιλογής αποτελείται από τους Δημήτριο Κυρτάτα, Ιωάννη Κορωναίο, Μαρία Σκιαδαρέση, Κωνσταντίνο Γαρύφαλλο, Γιάννη Μπασκόζο και Μαργαρίτα Κορκοδείλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ