O Τσαντ λε Κλος «αποκαθήλωσε» τον Μάικλ Φελπς στα 400 μέτρα πεταλούδα - iefimerida.gr

O Τσαντ λε Κλος «αποκαθήλωσε» τον Μάικλ Φελπς στα 400 μέτρα πεταλούδα

O Τσαντ λε Κλος «αποκαθήλωσε» τον Μάικλ Φελπς στα 400 μέτρα πεταλούδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τρίτη του απώλεια μέτρησε την Τρίτη ο μεγάλος αστέρας της πισίνας, Μάικλ Φελπς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο οποίος έχασε, έστω και με διαφορά πέντε εκατοστών του δευτερολέπτου, το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα που μέχρι σήμερα θεωρείτο ανίκητος: τα 200 μέτρα πεταλούδα. Χρυσός Ολυμπιονίκης στο εν λόγω αγώνισμα ο νοτιοαφρικανός, Τσαντ Λε Κλος.

Ο Τσαντ Λε Κλος ήταν αυτός που πανηγύρισε στον τερματισμό με 1:52.96, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και τον φέρνει στην τρίτη θέση όλων των εποχών, πίσω από τον Φελπς και τον Λάζλο Τσεχ.

Ο Μάικλ Φελπς, καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ως το νέο μεγάλο αστέρι της αμερικανικής κολύμβησης, τον άνθρωπο που θα αμφισβητούσε τα πρωτεία του Ιαν Θορπ.

Στο Πεκίνο, το «φαινόμενο της Βαλτιμόρης», όπως τον αποκαλούν, έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με τα οκτώ χρυσά μετάλλια που κατέκτησε και τα επτά παγκόσμια ρεκόρ που κατέρριψε. Αν δεν υπήρχε και ο Γιουσείν, Μπολτ, οι Ολυμπιακοί του 2008 θα ήταν αποκλειστικά δικοί του.

Το Λονδίνο, πάλι, φαίνεται πως σηματοδοτεί την αποκαθήλωσή του. Το είχαν «ψυλλιαστεί» όλοι, πριν καν ξεκινήσουν οι Αγώνες, όταν ο προπονητής του αποφάσισε να τον αποσύρει από τα 200μ. ελεύθερο.

Και ήρθαν μετά οι απτές αποδείξεις: εκτός βάθρου στα 400μ. μικτή ατομική, δεύτερη θέση με την ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο και σήμερα η απώλεια της πρωτιάς και στο αγώνισμα στο οποίο μέχρι πρότινος θεωρείτο ανίκητος: τα 200μ. πεταλούδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ